Ceremonieel trouwen

Soms heb je wensen die een gemeente niet kan bieden. Je ziet dat steeds meer bruidsparen daarom kiezen voor ceremonieel trouwen, je hebt veel meer vrijheid. Wanneer jullie ceremonieel trouwen, dan zijn jullie vrij om jullie bruiloft helemaal naar eigen wensen in te richten. De ceremonie kan overal plaatsvinden. Willen jullie bijvoorbeeld graag trouwen op het strand, op privé terrein of in het buitenland? Allemaal geen probleem! Neem gauw contact met me op, dan bespreken we samen de benefits van ceremonieel trouwen.

Kiezen jullie ervoor om het formele gedeelte te doen (bijvoorbeeld kosteloos of goedkoop tijdstip), dan kan met ceremonieel trouwen alsnog een huwelijksvoltrekking plaatsvinden, maar dan op locatie en tijdstip naar eigen keuze of aan het loket.

Wettelijk trouwen

Het is in bijna elke gemeente mogelijk om te trouwen met een zelfgekozen trouwambtenaar. Wil jij trouwen met mij als trouwambtenaar of ceremoniespreker? Dat kan, leuk!

Per gemeente moet de gekozen trouwambtenaar wel over de juiste documenten beschikken. Ook moet de trouwambtenaar beëdigd zijn bij de rechtbank. Soms worden er voor het meebrengen van een eigen trouwambtenaar extra kosten in rekening gebracht door de gemeente. Het is eenvoudig op te vragen of en hoeveel de extra kosten zijn.

Herbelofte

Zijn jullie 10, 20, 30, 40, of zelfs 50 of 60 jaar bij elkaar of getrouwd? Dat is reden voor een feestje! Willen jullie tijdens een ceremonie nogmaals elkaar de liefde verklaren? Ook dat behoort tot de mogelijkheden! Als ceremoniespreker kan ik tijdens dit feestje een mooie speech geven, huwelijksgeloften uitwisselen of het huwelijk voltrekken. Ook leuk om cadeau te geven tijdens een huwelijksjubileum!

Trouwen in het buitenland

Trouwen in het buitenland, dat lijkt wel een sprookje… Maar niets is minder waar! Een huwelijksceremonie in het buitenland, Nederlands gesproken en met mij als zelfstandig trouwambtenaar, dat kan gewoon geregeld worden. Ik reis graag met jullie mee voor de start van jullie fantastisch avontuur samen.

Is trouwen in het buitenland jullie grote wens? Neem contact met me op, dan bespreken we samen de stappen met elkaar door.

Wedding vows

Veel bruidsparen vinden het handig om traditionele huwelijksgeloften over te nemen. Maar ik zie hier een verschuiving in: steeds meer geliefden spreken persoonlijke wedding vows naar elkaar uit. Daar kan ik natuurlijk alleen maar achterstaan!

Die huwelijksgeloften, die kunnen natuurlijk best spannend zijn. Persoonlijke weddings vows maken de ceremonie natuurlijk heel eigen, vaak grappig en soms wat emotioneel. Uiteraard tranen van geluk!

Maatwerk - trouwceremonie - zelfstandige BABS Westland- trouwen in Balans

Maatwerk

Krachtiger door maatwerk: Een gedeelte van de toespraak en trouwceremonie aangevuld door jouw dierbaren? Een kindvriendelijke ceremonie? Een ceremonie in het buitenland of op een bijzondere plek? Als zelfstandige BABS is meer mogelijk en heeft veel flexibiliteit – binnen de grenzen van de wet – om de trouwceremonie van jullie bruiloft naar jullie wensen vorm te geven. Live muzikale begeleiding en persoonlijke wedding vows maken uniek en eigen.

Integer - trouwceremonie - zelfstandige BABS Westland- trouwen in Balans

Integer

Integer stem ik familiedilemma’s af en zorg voor goede verbinding en rust tijdens de ceremonie. Meer mogelijkheden en minder verplichtingen bij ceremonieel trouwen. Bij gemeente is keuze van trouwambtenaren vaak beperkt en van elke trouwambtenaar is niet heel veel informatie beschikbaar. Kiezen voor een zelfstandig trouwambtenaren, zoals ik, bied meer vrijheid en mogelijkheden. Een persoonlijke klik zorgt voor een perfecte match die aansluit met jullie persoonlijkheden en de sfeer die je op de bruiloft wil hebben.

Bezieling - trouwceremonie - zelfstandige BABS Westland- trouwen in Balans

Bezieling

Een gemeentelijke trouwambtenaar van de burgerlijke stand kan meestal minder persoonlijke aandacht besteden aan een bruidspaar, meestal blijft het bij een gesprek van een uur. Ik besteed meerdere gesprekken met het bruidspaar – en eventueel jullie getuigen, ouders of vrienden als je dat zou willen – zodat de toespraak jullie letterlijk op het lijf geschreven is en wellicht ook voor jullie verrassingen bevat! Dit maakt het meer authentiek & persoonlijk!